« terug naar vorige pagina

SHG Fit Challenge

Met de SHG Fit Challenge werkt u aan blijvende gezondheid en fitheid

 

“Door de Fit Challenge ben ik weer in beweging, op alle gebieden”
Oud-deelnemer

Wilt u in 12 weken fitter worden, uw gezondheid verbeteren en beter in uw vel zitten? Dan nodigen we u uit voor de SHG Fit Challenge. U krijgt professionele begeleiding van onze (sport)fysiotherapeuten, diëtisten en praktijkondersteuner. Samen gaan we aan de slag met een goede leefstijl, die u zelf vol kunt houden. Binnenkort start een nieuw programma. Doet u mee?

Wat is de SHG Fit Challenge?
De SHG Fit Challenge streeft naar een goede leefstijl door gezonder te eten, meer te bewegen en zo te werken aan een fit lichaam. In 12 weken worden deelnemers zowel lichamelijk als psychisch en medisch begeleid door ervaren zorgprofessionals. Dit zijn een (sport)fysiotherapeut, diëtiste, spreekuurondersteuner en een praktijkondersteuner GGZ. Als deelnemer maakt u kennis met (anders/meer) bewegen, persoonlijk voedingsadvies, inzicht in gedragsverandering en mogelijk het afbouwen van medicatie.

Voor wie is de SHG Fit Challenge?
Het programma is bedoeld voor alle volwassenen (18 jaar en ouder), die bij de huisartsen van SHG staan ingeschreven.

Hoe is de SHG Fit Challenge opgebouwd?
De totale duur van het programma is 12 weken. Het programma start met een uitgebreide intake bij de praktijkondersteuner of diëtiste. Daarna volgt een introductieworkshop, waarbij de deelnemers kennismaken met elkaar en de betrokken zorgprofessionals.
Gedurende de 12 weken, zijn er twee keer per week fysieke trainingen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het sporten wordt langzaam opgebouwd en aangepast aan uw persoonlijke situatie.
Ook zijn er vijf interessante workshops, gegeven door de diëtiste, waarbij bijvoorbeeld het lezen van een etiket of het vasthouden van een gezonde leefstijl op de lange termijn aan bod komt.
Tussendoor krijgen deelnemers begeleiding op maat, zoals een consult bij de diëtiste, praktijkondersteuner GGZ (over gedragsverandering) of een extra bloeddrukmeting bij de spreekuurondersteuner.

Waar en wanneer start de SHG Fit Challenge?
De SHG Fit Challenge vindt twee keer per jaar plaats, in het voorjaar en het najaar.
Alle onderdelen van het programma worden gegeven op gezondheidscentrum Veenland (Vrouw Avenweg 650, Den Haag).

Zijn er kosten verbonden aan de SHG Fit Challenge?
De kosten voor het programma zijn €200,- voor deelnemers die ingeschreven staan bij een huisarts van SHG en €250,- voor alle andere deelnemers (exclusief evt. eigen risico van de zorgverzekering).

Hoe werkt het aanmelden?
Mocht u nog vragen hebben, of als u zich wilt aanmelden, dan kunt u een mail sturen naar Astrid Breddels, diëtiste (abreddels@shg.nl). U kunt ook bellen met 070 7111 100.

De SHG Fit Challenge in het kort:
• Wat: in 12 weken een goede leefstijl door gezonder te eten en meer te bewegen.
• Voor wie:  alle volwassenen van 18 jaar en ouder.
• Door wie: deelnemers worden begeleid door een (sport)fysiotherapeut, diëtiste, praktijkondersteuner GGZ en spreekuurondersteuner.
• Waar: het programma wordt gegeven op gezondheidscentrum Veenland (Vrouw Avenweg 650, Den Haag).
• Wanneer: de eerstvolgende Fit Challenge start binnenkort.
• Kosten: de kosten voor het programma zijn €200,- voor deelnemers die ingeschreven staan bij een huisarts van SHG en €250,- voor alle andere deelnemers (exclusief evt. eigen risico van de zorgverzekering).
• Aanmelden of meer informatie: mail Astrid Breddels (abreddels@shg.nl). U kunt ook bellen met 070 711 11 00.

De flyer met alle informatie vindt u hier.