Diëtiste

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van gezondheid, leefstijl en alles wat daarbij komt kijken. Heeft u bijvoorbeeld vragen over voeding bij overgewicht, ondergewicht, diabetes mellitus (suikerziekte), hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte? Of wilt u weten wat gezonde voeding precies inhoudt? Dan kunt u contact opnemen met de diëtist. Ook bij lactose-intolerantie en spijsverteringsklachten kunt u een deskundig advies van de diëtist verwachten. Uiteraard kunt u ook met vragen over voeding voor kinderen bij de diëtist terecht.

Diëtiste Astrid Deventer-Breddels is op woensdag aanwezig op gezondheidscentrum Veenland.

Openingstijden

Medewerkers

Mevr. A. Deventer-Breddels
Diëtiste

Meer informatie

 • U kunt met of zonder verwijzing van uw huisarts rechtstreeks een afspraak maken bij de diëtist.

  Bij uw eerste bezoek, vragen wij om uw identiteitsbewijs. De gegevens daarvan worden in uw diëtistisch dossier genoteerd.

  Tijdens het eerste bezoek aan de diëtist zult u veel vragen krijgen: over uw eetgewoonten, uw gezondheid, uw medische gegevens, uw verwachtingen en uw wensen. Daarna maakt de diëtist een behandelplan en een persoonlijk advies.

  In de volgende consulten zal de diëtist uitleg en informatie geven over voeding, deze aanpassen aan uw persoonlijke situatie en samen met u zoeken naar oplossingen voor eventuele knelpunten.

  Behandeltijd

  De behandeling door de diëtist bestaat uit meer dan alleen het gesprek met u in de behandelkamer. De diëtist voert bijvoorbeeld ook berekeningen uit, stelt een op maat gesneden voedingsadvies voor u op en heeft mondeling en schriftelijk contact met uw arts. Die tijd maakt deel uit van de behandeltijd, ongeacht of u daar zelf bij aanwezig bent.

  Wat neemt u mee naar de praktijk?

  • De verwijzing van huisarts of specialist
  • Pasje van uw zorgverzekering
  • Uw identiteitsbewijs!

  Verslag

  Aan het eind van de behandeling wordt een verslag aan uw huisarts of specialist gestuurd.

 • In 2023 wordt de diëtist drie uur vergoed uit het basispakket. Dit zijn vier tot zes afspraken. Behandeling bij de diëtist valt onder het eigen risico*, uw zorgverzekeraar verrekent dit met u.

  Tarieven 2023

  Mocht u verhinderd zijn voor een reeds gemaakte afspraak dan verzoeken wij uw afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te bellen. Belt u niet tijdig af, dan zijn wij helaas genoodzaakt de gereserveerde tijd persoonlijk bij u in rekening te brengen.
  Deze rekening kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

  Behandeling Prijs
  Tarief diëtist, 1e consult € 83,50
  Persoonlijk dieetadvies € 43,50
  Tarief diëtist, 2e consult en verder (lang) € 43,50
  Tarief diëtist, 2e consult en verder (kort) € 23,50
  Tarief diëtist, telefonisch consult € 23,50
  Toeslag huisbezoek € 43,50

  *Patiënten met Diabetes Mellitus, COPD of een hart- of vaataandoening die onder controle zijn van de huisarts/praktijkondersteuner en in het kader van deze klachten doorverwezen worden naar de diëtist vallen niet onder het eigen risico. Wij hebben voor deze chronische aandoeningen een apart contract afgesloten met de zorgverzekeraars.

 • SHG hanteert algemene en betalingsvoorwaarden voor de dieetbehandeling.

  Deze kunt u hier nalezen.

   

 • Tijdens de dieetbehandeling is uw privacy gewaarborgd. Alles wat u met een diëtist bespreekt, wordt vertrouwelijk behandeld. Een diëtist toont respect voor u en uw omstandigheden en streeft altijd naar een optimale samenwerking. Uw gegevens kunnen gebruikt worden voor kwaliteitsdoeleinden. Dit is altijd anoniem en niet herleidbaar.

  Wij werken conform de AVG regelgeving. Op www.shg.nl/persoonsgegevens-en-privacy vindt u informatie over de AVG en ons privacy reglement.

 • Het gezondheidscentrum stelt zich niet aansprakelijk voor verlies, beschadiging of diefstal van uw eigendommen.

 • Heeft u een klacht over uw behandeling of bent u ergens anders niet tevreden over, dan waarderen we het dat u ons hierover informeert. U mag erop vertrouwen dat we uw klacht serieus nemen en vertrouwelijk zullen behandelen. Samen met u zoeken we naar een passende oplossing.

  Indien nodig, kunt u een klachtenformulier downloaden op www.shg.nl/klachtenregeling, of ophalen in het gezondheidscentrum.

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Apotheek.nl

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen?

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag door naar de website Apotheek.nl.
Apotheek.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent